Olijftak Maaseik

 
 
 
Afbeelding invoegen
 

 

Wederom Nieuwe  Mijlpaal for the   Olijftak Maaseik

 
 
Lees meer   VZW
      
                   
 
 

winter BBQ

  Winter Barbecue 2015 "De Olijftak-Maaseik "

 

Weer een succes vol hoogtepunten!


Zaterdag 28 februari 2015 organiseerde " de Olijftak " een spectaculaire tentoonstelling onder auspiciën van BCK/CBJS voor duivenin de klasse " Showers " en " Bevlogen duiven " met een geweldige opkomst van bijna 200 inzendingen werd het een spannend evenement op hoog niveau. Grote animator achter dit jaarlijks evenement is Frank Op het Rood en Pottel Karel

De winnaars in de diverse categorieën werden 's avonds op gepaste wijze gehuldigden ontvingen 'n schitterende trofee.En de secretaris van de keuringscommissie sprak niets dan lof over de energieke inzet van " de Olijftak " en haar leden onder de bezielende leiding van voorzitter Jacky Creemers.

 


Om 18.00 uur werd onder grote belangstelling een geweldige winter Barbecue geserveerd om van te watertanden.Uitgebreide buffetten met overheerlijke salades en een ongekende variatie van vleesgerechten werden geserveerd en iedereen genoot zichtbaar van deze happening in een sfeervolle ambiance.

 

 

 

Om 20.00 uur werd een lezing gehouden door dierenarts Vandersanden Ferdinand met als thema doping in de duivensport veel duivenliefhebbers hebben dit thema met volle overtuiging gevolgd .

 

Dit jaar werden de duivenliefhebbers die nationaal de top 20 haalde en enkel in Maaseik en Bree hadden ingekorfd gehuldigd

Bourges 31/05/2014 12 plaats oude duiven Houben Jean

Agens 27/06/14 2de plaats oude duiven Vanbriel Yves

Agens 27/06/14 9de plaats met de oude duiven en op St-Vincent 4/07/14 2de plaats met de jaarduiven Didden Nic & Eddy

Agens 27/06/14 10de plaats met de jaarduiven en op Barcelona 12de plaats oude duiven Perpignan 7de plaats met de oude duiven Willems Eijerkamp.

Nouwen- Paesen 6de plaats Barcelona

St-Vincent 4/07/14 17de plaats jaarduiven Stratermans Willy.

Bourges 18de plaats oude duiven Neyens Robert

Chateauroux 8ste plaats jonge duiven Cyssens Louis.

Chateauroux 15 en 16de plaats met de jonge duiven Maes Giorgio

 

Verbroedering tussen Olijftak Maaseik en Denderbond Ninove werd op deze prachtige avond een feit tussen Maaseik en Ninove, beiden bonden staan voor de zelfde uitdaging.

 

"De vriendschap en samenhorigheid zijn een van de troeven van de duivensport”.

 

Vervolgens werd er een schitterende levensmiddelenmand verloot waarna met de verkoop van de bonnen werd begonnen.

Hoogtepunt van de avond ging uit naar de bons in de verwachting temeer daar er op deze schenkingen al stevig was geboden bij Pitts op internet. Maar mede door de wervelende presentatie van Gerard Cox werden uiteindelijk een schitterend bedrag gegenereerd voor deze fantastische bonnenverkoop dat gezien mag worden.

 

Natuurlijk was deze feestavond niet mogelijk geweest zonder de bijzondere inzet van een aantal leden, vrijwilligers, sponsors en vooral niet te vergeten de schenkers van een bon voor deze unieke verkoop.Iedereen werd daarom nog eens in het zonnetje gezet en bedankt door de voorzitter van " de Olijftak "

"Olijftak Maaseik" mag terug kijken op wederom een geslaagd evenement wat voor herhaling vatbaar is!

Meer Foto's 
 

   WinterBBQ 2014  " de Olijftak-Maaseik " 

                  wederom een daverend succes vol

hoogtepunten !

 

Zaterdag 22februari 2014 organiseerde " de Olijftak " een spectaculaire tentoonstelling onder auspiciën van BCK/CBJS voor duivenin de klasse " Showers " en " Bevlogen duiven " met een geweldige opkomst van bijna 200 inzendingen werd het een spannend evenement op hoog niveau. Grote animator achter dit jaarlijks evenement is Frank Op 't Rood.

De winnaars in de diverse categorieën werden 's avonds op gepaste wijze gehuldigden ontvingen 'n schitterende trofee 
en de voorzitter van de keuringscommissie sprak niets dan lof over de energieke inzet van " de Olijftak " en haar leden 
onder de bezielende leiding van voorzitter Jacky Creemers.

Om 18.00 uur werd onder grote belangstelling een geweldige BBQ geserveerd om van te watertanden.
Uitgebreide buffetten met overheerlijke salades en een ongekende variatie van vleesgerechten werden geserveerd  en iedereen genoot zichtbaar van deze happening in een sfeervolle ambiance.

 Om 20.00 uur begon het forum met een uitgelezen gezelschap duivenmelkers welk geleid werd door Adri-Jan Hoes die deze
klus op een onnavolgbare manier wist te klaren. Het forum bestond uit namen die de afgelopen jaren voor veel duivenliefhebbers
tot de verbeelding spreken o.a. Norbert Peters ( een absolute autoriteit op medisch gebied in de duivensport ) Leo Gebelen ( een melker waar in deze contreien op de halve fond geen maat staat ) Eddy Didden( een belofte op de grote fond met een kapitale kolonie ) en wat te denken van Danny Vagenende winnaar van Barcelona in 2008. Het was dan ook geen wonder dat de aanwezigen op het puntje van hun stoel zaten toen Adri-Jan Hoes zijn vragen op hen afvuurde.

 

 

Wat vooral uit de dialoog boven kwam drijven was, en daar was het hele forum het over eens ,het begint met " goede duiven " kerngezond en de wil om onder alle omstandigheden snel naar huis te komen !
Vervolgens werd er een schitterende levensmiddelenmand verloot waarna met de verkoop van de bonnen werd begonnen.

Dat dit een hoogtepunt van de avond ging worden lag in de verwachting temeer daar er op deze schenkingen al stevig was  geboden bij Pitts op internet. 
Maar mede door de wervelende presentatie van Gerard Cox werden uiteindelijk een schitterend bedrag gegenereerd  voor deze fantastische bonnenverkoop dat gezien mag worden.

Natuurlijk was deze feestavond niet mogelijk geweest zonder  de bijzondere inzet van een aantal leden, vrijwilligers, sponsors en vooral niet te vergeten de schenkers van een bon voor deze unieke verkoop.

 

 

Iedereen werd daarom nog eens in het zonnetje gezet en bedankt door de voorzitter van " de Olijftak "  Jacky Creemers. 

Jacky en " de Olijftak " mogen terug kijken op wederom een geslaagd evenement wat voor herhaling vatbaar is !

Dierenarts Nobert PeetersLeon Geebelen   Didden Eddy
Afbeelding invoegen
 

Duivenverkoop van AdriJan Hoes

 Sensationele duivenverkoop van Adri-Jan Hoes

 


                                      

Adri-Jan Hoes uit Maaseik heeft de laatste jaren een opmerkelijke fond reputatie opgebouwd. Want deze bekende Limburger heeft, ondanks drukke werkzaamheden, de laatste seizoenen fantastische uitslagen verwezenlijkt op de grote fond vluchten. Adri-Jan keek nooit op geld als het om goede duiven ging. Zo kocht hij bij de beste fondhokken van Nederland, Belgie en Duitsland voor grote bedragen de absolute top. Dit resulteerde in prachtige uitslagen en vele kopprijzen op zowel de nationale als internationale vluchten. Hij won onder andere in 2011 de loodzware provinciale vlucht vanuit Libourne.

De basis van zijn excellente kweekhokken wordt gevormd door afstammelingen van de legendarische duiven "Oud doffertje 1” en "De 16” welke indertijd aangeschaft werden bij zijn grote vriend en leermeester wijlen Albert Simons uit Maaseik. Deze superduiven werden succesvol aangevuld met duiven van H. Wijnands en zoon (o.a. een zoon van de "Blauwe Vanoppen” en een zoon van "Olano”). Verder werden er nog duiven aangeschaft bij Ber en Michel Willems uit o.a. hun fameuze "Gimondi” lijn. Bij de sterk spelende Frans Vanholzaets kocht Adri-Jan zijn fameuze stamkoppel en alle zonen en dochters. Ook de duiven van Albert Bils, Miskom en Comb. Freialdenhoven en Zonen uit Freialdenhoven werden succesvol ingekruist.


Afbeelding invoegen