Ophoven

Afbeelding invoegen  
 
 
Op zaterdag 5 maart 2016
De Tuimelaar Ophoven huldigd de kampioenen 2015  
 
 Mathieu Segers werd algemeen kampioen 2015 met 49 prijzen, met ruime voorsprong op Guido Verbeek
die 2de werd met 34 prijzen en Guido Franssen 3de met 22 prijzen.  Mathieu Segers had ook de meeste vermeldingen in de overige kampioenschappen.  Hij werd 10 keer vermeld, Frans Corstjens, Guido Verbeek en Guido Franssen 3 maal, Jos Vanmontfort 2 maal, Henri Huyskens en Jaak Truyen 1 maal.  Mathieu Segers won  de Wisseltrofee Pierre Vanmontfort en Guido Franssen de Wisseltrofee Albert Coolen.  Guido Franssen (10x), Mathieu Segers (4x),  Guido Verbeek (2x),  Jos Vanmontfort (2x), Trips-Vandewal en Ingrid Menten wonnen een of meerdere vluchten.  Christ Hawinkel had de mooiste duif op de tentoonstelling voor Guido Verbeek.
  

 

Ophoven viert zijn kampioenen

2014

 

Op zaterdag 7 februari 2015 werden bij de Koninklijke Duivenliefhebbersvereniging De Tuimelaar de kampioenen 2014 gehuldigd.  De top 3 bij het algemeen kampioenschap was identiek aan deze van 2013.


Mathieu Segers werd algemeen kampioen 2014 met 50 prijzen, met ruime
voorsprong op Guido Verbeek die 2de werd met 34 prijzen en Ingrid Menten 3de met 29 prijzen.  Mathieu Segers had ook de meeste vermeldingen in de overige kampioenschappen.  Hij werd 12 keer vermeld, Guido Verbeek 3 maal, Guido Franssen 2 maal, evenals de nieuwkomers Yuri Trips & Anke Vandewal. 

 
Verder waren er nog vermeldingen voor Frans Corstjens, Ingrid Menten en de van Kinrooi overgekomen Theo & Mathieu Christis en Jaak Truyen.  Mathieu Segers won  de Wisseltrofee Pierre Vanmontfort en Henri Huyskens de  Wisseltrofee Albert Coolen.  Theo Willen,  Theo Hermans, Mathieu Segers, Trips-Vandewal en Guido Franssen (6x) wonnen een of meerdere vluchten.


Koen Coolen had de mooiste duif op de tentoonstelling voor Joeri De Jong.


 
 


 Ophoven viert zijn kampioenen 

Op zaterdag 1 februari 2014 werden bij de Koninklijke Duivenliefhebbers vereniging De Tuimelaar de kampioenen 2013 gehuldigd.Ondanks dat hij het seizoenbegin miste wegens gezondheidsredenen, werd Mathieu Segers algemeen kampioen 2013 met 27 prijzen.

Omdat hij ook in 2011 en 2012 algemeen kampioen was, mag hij zich keizer noemen van de club. Guido Verbeek werd tweede algemeen kampioen met 26 prijzen en Ingrid Menten derde met 18 prijzen. Mathieu Segers werd vermeld in alle kampioenschappen, behalve bij de oude duiven. 

Verdere vermeldingen waren ervoor Guido Verbeek (oude en jonge duiven), Ingrid Menten (oude en jaarduiven)en Willy Stratermans bij de jonge duiven.Mathieu Segers was kampioen op de Belgiƫ vluchten en Guido Verbeek op de buitenlandse vluchten. Guido Franssen had de duif met de meeste prijzen (15). Mathieu Segers won ook nog de Wisseltrofee Pierre Vanmontfort en de Wisseltrofee Albert Coolen. Theo Willen, Frans Corstjens, Mathieu Segers (2x) en Guido Franssen (5x) wonnen een of meerdere vluchten. Volgend jaar zal er meer concurrentie zijn daar er 5 liefhebbers overkomen van de ter ziele gegane Tortelduif Kinrooi en bovendien zijn er 2 nieuwe liefhebbers gestart met de duivensport. 

 
Voor meer Foto's klik hier

 


 
 


Tweemaal reden tot feest. 

 

Voor de Koninklijke duivenbond De Tuimelaar Ophoven-Geistingen is het deze maand tweemaal reden tot feesten.
De Tuimelaar, opgericht in oktober 1953, vierde haar 60-jarig bestaan. Bovendien is het 20 jaar geleden dat VZW De Tuimelaar werd opgericht en dat het huidige lokaal aan de Venlosesteenweg werd aangekocht en in gebruik genomen. Deze twee jubilea werden op zaterdag 19 oktober gevierd in zaal Oppenhof te Kessenich met een verzorgd feestmaal. Bij deze gelegenheid werden ook enkele verdienstelijke leden gehuldigd.
Bijzondere vermelding was er voor Aimé Vanvuchelen, bestuurslid, de enige overlevende die er reeds bij de oprichting in 1953 bij was. Pierre Cnoops vrolijkte met zijn humor de avond op.
 


 

Klik hier voor meer foto's 

 

 
 
 
De Tuimelaar Ophoven viert zijn kampioenen.
 
Zaterdag 4 Februari werden de snelheidskampioenen gehuldigd, een mooi prijzenpakket was er aanwezig.  In aanwezigheid van hun voorzitter Verbeek Guido werden de kampioenen gehuldigd.
 De leden waren niet alleen gekomen maar geflankeerd door hun dames.
Onder de Kampioenen werden alweer nieuwe plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen 2012.
 
 
                   
 
 
 
 
                  
 
                                      Algemeen kampioenen Tuimelaar Ophoven