Derby Arona 2013 
 
 

 

 


Loodzware

 

Derby Arona finale 2013

  

 

 

Zaterdag 23 maart de dag van de waarheid, de verwachtingen waren zeer hoog gespannen onder de aanwezige duivenliefhebbers. De weersverwachtingen waren zeer goed, de duiven werden om 07.45

Plaatselijke tijd gelost met prachtig weer. De 138 duiven vertrokken zeer vlot richting Gran Canaria.

De eerste duiven zouden aankomen op de loft omstreeks  12.30.Tussen de lossing en de verwachting van aankomst is er een sterkte Noord Westen wind op zee gaan blazen die zeer hevig was en ook op het Eiland zeer goed voelbaar was, waardoor de duiven het zeer moeilijk zouden krijgen. En dit bleek ook zo te zijn. De eerst duif arriveerde pas 15.32 door het team Klaas en Sohn met de duif Gallopin Garbage, de tweede duif  kwam aan om 19.06 team Jorge almeida Santos met de duif Lexy.

Eerste dag 2 duiven terug en geen Belgen in de finale 2013, daar kwam zondag morgen verandering in het Belgische team Tilmans Panis met de duif BamBam kwam toe om 08.54. 8 duiven zijn voorlopige  terug van de loodzware race.


Klik hier voor de uitslagAankomst BamBam


BamBam


Oog BamBam
 

 


 

 Morgen de dag van de waarheid !

 


 

Morgen gaat in Tenerife de 8ste editie door van Derby Arona Tenerife. Donderdag 21 Maart werden de duiven ingekorfd voor de finale vanuit Fuerteventura (300 km) Op deze dag werden 138 duiven ingekorfd voor de trip van 300 km over zee. Tijdens de inkorving waren tal van liefhebbers uit verschillende landen aanwezig om de inkorving mee te maken . 

                                                                                       Zie hier enkele leuke foto’s


 

 
Belgen doen het goed op de semifinale
Derby Arona Tenerife
 
4 Belgische duivenliefhebbers zaten bij de eerste 100 duiven die arriveerde in de semifinale Derby Arona. Vrijdag zijn 263 duiven vertrokken voor de semifinale naar het eiland Fuertafentura de laatste vlucht voor de grote finale die zal doorgaan op 23 Maart.  Zondagmorgen 09:05 plaatselijke tijd werden de duiven bevrijd op het eiland Fuertafentura, voor een vlucht van 220 km over zee het weer was goed met een noordelijke zachte zeebries. Voor de 17 Belgische duiven die nog in de race zijn, waren de verwachtingen hoog.

De eerste duiven arriveerde om 12:04 op het de loft van Derby Arona .6 duiven zaten binnen de 100 eerste duiven.

                             
                               Plaats 6   Creemers & Zoon  Britt

                                        31   Mertens Roger      Messi

                                        36    Mertens Roger     Guandalupe

                                        68    Hoes José             Maria Dolloris 4

                                        89    Tilmans Panis       Bam Bam
                                        94    Mertens Roger      Abroyo

 


Training , bevrijding  en Aankomst 
 
 
 

 
  

Zee training 2 groot succes.

 


Maandag was het dan zover de 2dezee training was aangebroken. De duiven werden gelost om 08u15 met licht bewolkt weer en een tempratuur van 22 garden. De eerste duiven bereikte de hokken na 1u en 8 min vliegen. Een groot succes zo bleek 99% van de duiven behaalde het hok. In de top 100 vonden we 7 Belgen terug:

Team J.Schaekers - V. Hendrikx 26 pl

Team Vos -Mertens 61 pl

Creemers & zoon 64 pl

Jose Hoes 70 pl

Tilmans - Panis 83 pl

Creemers & Zoon 91pl

Paul Appeltants 92 pl


 

Uitslagen derby Arona

Volg hier de Asduif competitie

 

 


 

 

Derby Arona krijgt zwaarste zee Race in

geschiedenis te verwerken

 Op het eiland Tenerife werd de eerste zee training afgewerkt ( 60 km Land + 20 Km Zee ). Aangezien dat de weer vooruitzichten Prachtig waren vreesde niemand grote problemen tussen de 2 eilanden ( Tenerife – Grand Canaria ).

De duiven werden gelost om 08u15 plaatselijke tijd . De eerste duif haalde het hok binnen de 56 min, maar er viel een groot gat de 2,3,4,5 duif arriveerde 37 min later wat op het eerste zicht geen probleem mocht zijn. De heer Ledesma had hier toch geen goed gevoel bij. En of hij gelijk zou krijgen! Rond het middag uur kreeg hij telefoon van een liefhebber uit Grand Canaria over de hoofdstad kwamen grote groepen duiven overgevlogen.

Voor wat de duiven Richting Grand Canaria zijn vertrokken blijft een groot Vraagteken. Toch zou het kunnen dat een zeer sterke wind is opgekomen, wat de duiven in verschillende groepen heeft verdeeld. Deze duiven hebben de vlucht genomen richting Grand Canaria van lossings plaats tot Grand Canaria 40 km tot Tenerife 20 km.


 

Vermoedelijk vliegroute duiven

Aan deze tragische gebeurtenis treft niemand schuld. De organisatoren Leveren uitstekend werk en wensen hun nog veel geluk toe .

 

Uitslagen derby Arona

Volg hier de Asduif competitie
 

 


 

 CALIMA WARNINGCalima verstoord Training 14
In Derby Arona TenerifeCalima, oostelijke wind vanuit de bloedhete Sahara woestijn


Als de weerman aangeeft dat de wind de komende paar dagen uit het oosten komt, houden de eilandbewoners hun hart vast. Zeker in de toch al warme zomermaanden, zal de temperaturen tijdens de Calima dagen oplopen tot de 40 graden.
 
Afgelopen zomer hadden we de 43 graden te pakken. Deze zomer was het alleen al in huis 38 graden.niet dat het alleen warm, droog en heet is tijdens deze dagen, het is stoffig. Stoffig door het zand. Zand wat in je keel, ogen en neus gaat zitten.
 
Problemen met de keel vreselijk dorstig zijn is een bekend verschijnsel tijdens de Calima dagen. Je huid droogt helemaal uit, je voelt het haast letterlijk verschrompelen. Eilandbewoners smeren tijdens zulke dagen pure olijfolie op de huid. Als de Calima in de zomermaanden  waait geeft het eigenlijk een ondraaglijk hete situatie. Eilandbewoners gaan hun huizen niet uit, behalve in uiterste noodzaak. Ze houden hun huizen potdicht om al het zand buiten te houden .
 
Tijdens de Calima geeft het aan de kusten een mist van zand, in de hoger gelegen gebieden ontstaat een hittegolf. Het moge duidelijk zijn, ga niet wandelen tijdens Calima zeker niet in de zomermaanden ! Voor oudere mensen en mensen die problemen hebben met hun luchtwegen word aangeraden zich niet buiten te tonen tijdens de Calima. Normal houdt de Calima een dag of 4 aan.

 

 

 

 
Training 13 in derby Arona De 13de Training ging voor de voor laatste keer  door op het eiland Tenerife.                                             
Op 65 Km van de loft in Jardina.
Op een zeer Zonnige dag werden de duiven gelost bij een tempratuur van 22°.
De eerste duiven bereikte het hok na 44 Min Vliegen, dit resulteerde in snelheid van 1525 m/m

Belgen deden het goed 

Team Leyen 6 Pl
Roger Mertens 28 Pl
Vos-Mertens 30 Pl
J+N Vandenborne 46 Pl
J.Schaekers – V. Hendrikx 47 Pl
Creemers en Zoon 52 Pl
Creemers en Zoon 55 Pl
Jose Hoes 77 Pl

Geniet mee van dit prachtig uitzicht 

 

  Erwin Panis 

Wint 10 Training 

Derby Arona 

TenerifeOp 23/1/2013 was het dan zover de 10de Training op Derby Arona Tenerife, met een afstand van 50 km. Deze vond plaats in Barranco Hondo. Een licht bewolkte dag bij een tempratuur van 21 graden en een NW wind van 23 km/h . De duiven haalde het hok binnen de 26 min wat een razendsnelle vlucht betekende (1900m/m) . De winnaar van deze vlucht Erwin Panis uit Belgié met de duif ''The golden Dooble''  hij haalde het voor Antonio Mesa Diaz uit Tenerife en Alexander Gebel Duitsland .

 

Ook Andere Belgen deden het goed:

          Adri-jan Hoes    23 Pl

          Jose Hoes           28 Pl

          Mertens Roger  40 Pl

          J.Schaekers – V. Hendrikx 52 Pl

         Paul Appeltants 85 Pl

           Dirk Verstichelen 87 Pl

Bekijk hier het filmpje

 Uitslagen derby Arona 

Volg hier de Asduif competitie